Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 & ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κοσμά "Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ" την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011 και τη Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011, γιόρτασε την Αποκριά και τα Κούλουμα και φέτος όπως ορίζει η παράδοση του χωριού μας. Οι προβλέψεις για κακοκαιρία το βράδυ της Κυριακής και οι χιονοπτώσεις της Καθαρής Δευτέρας, κράτησαν τον κόσμο στα σπίτια τους. Παρ' όλα αυτά τα εκατό περίπου άτομα που παρευρεθήκαμε και το φανό ανάψαμε και τα παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια του χωριού μας είπαμε. Διασκεδάσαμε με την ορχήστρα του Τάκη Γκόβα, ενώ ο Σύλλογος πρόσφερε στους παρευρισκόμενους σουβλάκια και κρασί. Τα γλυκά που φάγανε τα έκανε η γραμματέας του συλλόγου, η Καίτη Τόλιου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Κοινωνικής Πολιτικής-Αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Ενότητα Αγίου Κοσμά
κ. Χρήστος Παρασκευαίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάτσιος και ο πολιτευτής κ. Κοψαχείλης.
Την Καθαρή Δευτέρα γιορτάσαμε τα κούλουμα με την παραδοσιακή φασολάδα, χορηγία όπως κάθε χρόνο του Φώτη Σβολιαντόπουλου (τον οποίο ευχαριστούμε) και μαγειρεμένη από τον Νίκο Δ. Λάζο, το Θωμά Φ. Κουτσονίκο και τον Νικόλαο Χ. Σβολιαντόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: